Admitere Master

Este nevoie sa urmez un masterat?

Necesitatea urmarii unui masterat dupa finalizarea Facultatii de Sociologie si Psihologie depinde de intentiile si planurile voastre de viitor.

In cazul in care nu intentionati sa va angajati in domeniul Psihologiei, masteratul este facultativ, fiind recomandat totusi pentru dezvoltare personala si pentru a dobandi cunostinte si competente suplimentare.

Daca intentionati sa lucrati ca psihologi, este important sa stiti ca exista patru mari categorii de specializare: psiholog practicant sub supervizare, psiholog practicant autonom si psiholog specialist sau psiholog principal.

Imediat dupa licenta, absolventii de psihologie pot lucra ca psihologi practicanti in supervizare, cu doua conditii: sa fie incadrati pe un post de psiholog (sau sa-si deschida propriul cabinet) si sa aiba un supervizor. Pentru a obtine titulatura de psiholog practicant in regim de supervizare este suficienta diploma de licenta.

Pentru a obtine titlul de psiholog practicant autonom, este nevoie, fie sa absolviti un masterat, fie sa urmati o scoala complementara de 2 ani de zile, printr-o asociatie, cu mentiunea ca acestea sa fie acreditate de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Odata ajuns psiholog autonom, pentru a trece la treapta urmatoare, de psiholog specialist sau psiholog principal, este obligatorie dovada absolvirii unui masterat in domeniu (ex. pentru psihologii clinicieni a unui master de psihologie clinica), care sa fie acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Aceasta este singura modalitate prin care puteti deveni psiholog specialist sau specialist principal, din perspectiva pregatirii complementare.

Informatii admitere 2017