Psihologia la UVT

De ce sa studiezi psihologia la Universitatea de Vest?

Daca iti doresti sa inveti de la profesori tineri, bine pregatiti si competitivi in specialitatea lor, atunci alegerea este simpla. Departamentul de Psihologie de la Universitatea de Vest este compus in proportie de 80% din cadre didactice cu varsta sub 45 de ani. Din perspectiva numarului de lucrari stiintifice publicate de catre membrii departamentului in reviste internationale de prestigiu, ne situam pe locul 2 pe tara dintre toate catedrele de psihologie ce organizeaza studii universitare de licenta in psihologie.

Programele de studii in Psihologie oferite de Universitatea de Vest din Timisoara au fost clasificate in categoria A (de excelenta), in urma ierarhizarii oficiale a domeniilor de studii, realizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii in 2011. In Romania doar 2 programe de studii in Psihologie au primit acest calificativ.

Nu in ultimul rand, o grija deosebita a fost acordata oferirii optiunii studentului de a alege cat mai multe dintre disciplinele pe care doreste sa le studieze. Actualul plan de invatamant este programul cu cea mai larga paleta de discipline optionale din Romania din cadrul programelor de licenta in psihologie.

In spatele acestui succes se regasesc peste 20 de ani de existenta, 1990 fiind anul infiintarii sectiei de Psihologie la Universitatea de Vest. Daca in 1990, la demararea specializarii au existat doar 25 de studenti, in prezent la Psihologie invata peste 800 de studenti, dintre care aproximativ 600 la ciclul licenta si circa 200 la ciclul de master.

De ce sa studiezi psihologia?

Info pack ADMITERE LICENTA 2017