´╗┐

Despre Departament

Programele de studii in Psihologie oferite de Universitatea de Vest din Timisoara au fost clasificate in categoria A (de excelenta), in urma ierarhizarii oficiale a domeniilor de studii, realizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii in 2011. In Romania doar 2 programe de studii in Psihologie au primit acest calificativ.

Departamentul de Psihologie acopera, la nivel de licenta, toate cele patru directii majore ale psihologiei aplicate: clinica, organizationala, educationala si securitate nationala, cu un plus pentru primele doua, care sunt reprezentate foarte bine si la nivelul studiilor masterale.O data cu adoptarea strategiei Departamentului, acesta s-a organizat ca o entitate orientata spre excelenta academica si profit. Viziunea Departamentului de Psihologie este aceea de deveni un jucator cu impact la nivel national si cu contributii constante la fluxul cunoasterii in plan international.

STRATEGIA DEPARTAMENTULUI DE PSIHOLOGIE UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMI┼×OARA (2008-2011)
adoptata prin vot in sedinta Departamentului din 9 iulie 2008

PREAMBUL

Activitatea universitara presupune din partea unui cadru didactic:

  • activitate de cercetare stiintifica (cercetare-dezvoltare-inovare) (CDI) ;
  • activitate didactica;
  • activitate de prestari servicii profesionale de specialitate;
  • activitate administrativa.

Toate aceste activitati sunt importante si impreuna dau performanta si forta unei institutii de invatamant superior. Totusi, din analizele de specialitate, activitatea de CDI este factorul care face diferenta in ceea ce priveste performanta si vizibilitatea institutiilor de invatamant superior. Activitatea CDI este nu numai creatoare de prestigiu, ci si o sursa importanta de venituri.

Strategia propusa mai jos a fost conceputa in spiritul atingerii obiectivului strategic major al Departamentului, acela de a dezvolta activitatea de CDI in cadrul Departamentul de Psihologie. Nu vor fi neglijate, insa, nici celelalte aspecte implicate in activitatea academica.

Implementarea cu succes a strategiei va permite sectiei noastre sa atinga urmatoarele obiective:

  • clasarea intre primele trei Departamente de profil din tara, prin prisma activitatii de CDI;
  • clasarea pe primul loc intre Departamentele cu specific socio-uman existente in cadrul UVT, prin prisma activitatii de CDI;
  • realizarea de parteneriate care sa contribuie la vizibilitatea internationala a Departamentului in aria educatiei si a cercetarii.

VIZIUNEA DEPARTAMENTULUI

Nazuim spre a deveni un jucator cu impact la nivel national si cu contributii constante (nu sporadice) la fluxul cunoasterii in plan international, in cadrul unui departament de specialitate.